novice

Z RUMENIM KLOBUKOM GORI, DOLI, NAOKOLI

Madam Limonina, čeprav se nadvse trudi, da bi obdržala vitko postavo, ni ravno prvakinja v odrekanju. Ne, ne znese, sploh kadar je preveč dobrega na kupu. In kaj bi okolišila, tudi tokrat si je dala duška in seveda od slaščice do slaščice, vmes je pa računala, koliko kalorij je izgubila na poti od ene stojnice do druge in koliko ob tem, ko je čakala v vrsti.
 
Ni kaj, pregrehe so močnejše od njenega karakterja. Pri domačih pivovarjih Pivovarna Varuh je najprej malce poklepetala o prvovrstnih slovenskih sestavinah za tale vrhunski hmeljni zvarek. Fantje od hudiča, nasmeški pa jasno pokažejo, da se z entuzijazmom daleč pride.
 
Na stojnici KZ Agraria Koper, z.o.o. so ji ponudili lokalno sadje in jo navdušili ne samo z okusom, temveč tudi z obliko.
 
Kozarec rosèja si je privoščila pri Kmetija Jogan in priznala, da je res eden boljših, kar jih je imela priložnost kdajkoli poskusiti.
 
Pri Vinakoper so Madam ponudili mehurčke, pri Ekološka kmetija Plahuta pa sladek desertni Cipro. Vrhunsko, ampak je potem morala za pavzo odkorakati deset krogov po prizorišču, da je ne bi poleglo od alkohola. Tega si Madam res ne bi mogla privoščiti, klobuk menda res vsi poznajo!
 
Na mlahav želodček so dobro padli Sladki cekini, kmalu za njimi pa še sladke dobrote iz Atlantida GastroBar in Čokoladnica Da Ponte. Tisti jabolčni zavitek iz Golden Loggia / Coffee & Wine Bar je bil prav tak, kot bi si ga privoščila nekje sredi Dunaja. Še topel in tako dišeč. Refoškoladnica Gostilna Karjola je očarala s sladicami v jesenskih barvah, kakopak, z refoškom in za vrhunec dneva si je nato nazdravila še pri eko vinih Vina Montis & Eko Laura
Ni kaj, Madam zmore tudi gastronomske podvige.
 
Iz najbolj sončne stojnice je še enkrat pomahala najlepšemu mestu in stisnila dobrodelni prstek na prstek Urbanu pri Palčici Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. Klobuk je bil všeč tudi njemu in si ga je na glavo poveznila tudi najbolj znana in največja Palčica Larisa Štoka kar jih svet pozna.
 
In sedaj bo Madam Limonina samo še sladko zaspala. 🍋🍊🍈 Sladka Istra Visit Koper