novice

ISTRA, MA ALTROKÈ ISTRA

Madam Limonina si je v prestolnici pričarala čudovit sončen dan. Sprva se je zdelo, da gre le na kratko kavo v mesto, ampak se je dan hitro na dobro obrnil, iz kave sta ji zadišali dve, v klepetu s prijatelji pa za povrh še limonada. Ko se je ognila protestom in v večernem svitu zavila na njej ljubi kotiček ob Ljubljanici, si je nazdravila s kozarčkom briškega rdečega.
 
Kdor zna, ta zna. In če zna na très chic način, še toliko bolje.
 
Tam ob Ljubljanici, s prekrasnim razgledom na Tromostovje, jo prešine misel, da je jutri še zadnji dan meseca, ki ji je tako zelo ljub. Odhaja poletje, jesen barva liste, vendar limoni in pomarančevci bodo še enkrat cveteli.
 
In kot strela z jasnega jo spreleti, da je zadnji septembrski dan v njenem koledarju namenjen gastronomskemu istrskemu festivalu Altrokè Istra! Spet bo sončila klobuk in razvajala brbončice. Naj živi vse, kar diši po Istri, naj teče istrska malvazija, naj ji laskajo Limoni, Oranži in Meloni, rumen klobuk pa naj vzbuja pozornost in buri domišljijo. Naj živi Altrokè Istra!🍋🍊🍈 Visit Koper Altroke Istra Gourmet Festival